Armbågsortos

 

 Konduktiv pedagogik

Under konduktiv inlärning använder man sig av armbågsortoser då man t ex eftersträvar ett självständigt sittande för barnen vid bord med ribbor eller gåstegar.

Barnet kan själv, under lek och träning, hålla fast sig i ett horisontellt handtag eller i någon av de horisontella träribborna som gåstegen erbjuder på lämplig höjd.

Ortosen placeras över armbågsleden då armen är sträckt, det vill säga i extenderad position. Det är viktigt att kontrollera att armbågsortosen inte glider ner och skaver mot handen.


 Gripa tag och släppa

Många barn med svårighet att med händerna klara av att viljemässigt gripa och släppa saker kan klara det lättare med hjälp av en armbågsortos. Barn, som ofta river sig i ansiktet eller på annat sätt kan tillföra sig skador, kan med fördel också använda sig av armbågsortoser.


 Material och tvättanvisning

Insidan av armbågsortosen är tillverkad av mjuk bomullstyg för att vara behaglig och skön mot huden. Materialet på utsidan är i polyester/ bomull, med långa kardborreband så att man snabbt och enkelt kan placera ortosen runt armen.

Mycket viktigt!

Metall-latterna som håller ortosen sträckt, är insydda i små fickor, latterna skall tas ur innan armbågsortosen tvättas med handtvätt eller fin maskintvätt 40°C. Kardborrebanden skall sättas samman med respektive kardborre så att tygets yta inte slits och fastnar ihop med kardborrebandet, under tvätt. Armbågsortosen skall inte torktumlas, utan torkas liggandes plant med öppnade kardborreband.

 

Följande dokument kan du hämta hem:

Kort information Armbågsortos


Produktbild
Klicka för att se produktbild, .
Klicka för att se produktbild, .
Klicka för att se produktbild, .
Klicka för att se produktbild, .

  Tekniska specifikationer
  Storlek och färg:
  Art nrLängdFärg på kardborreband
  180-34180 mmgrön
  210-34210 mmblå
  230-34230 mmröd
  260-34260 mmgul
  280-34280 mmorange
  310-34310 mmsvart
  340-34340 mmsvart