Recaro Monza Nova 2 Reha

Recaro Monza Nova 2 Reha

18 631,00 kr28 294,00 kr

En lätt och välutrustad, framåtvänd bilbarnstol för barn med funktionsnedsättning.

Bilbarnstolen är utformad för att möta de högsta kraven på säkerhet och är godkänd enligt ECE-R44/04 för viktklass 15-36 kg, för barn i åldern 3 – 12 år.

 

 

Artikelnr: 801 inkl. Isofix Kategori:

Beskrivning

RECARO har i samarbete med Thomas Hilfen tagit fram nya bilstolsmodeller för barn med funktionshinder.

Säker och enkel montering av bilbarnstolen

Recaro Monza Nova 2 Reha är en säker bilbarnstol med 5-punktsbälte som tillsammans med ett vadderat stöd för bäckenet hjälper till att ge ditt barn en trygg och skön plats i bilen. Bilbarnstolen skall naturligtvis alltid användas också tillsammans med bilens säkerhetsbälte (3-punktsbälte) under bilresan.

Recaro Monza Nova 2 Reha har extra kraftiga sidostöd, som skyddar både överkroppen och höftpartiet vid en eventuell sidokollision.

Lätt att justera bilbarnstolen

Nackstödet kan ställas i olika höjdlägen så att bilstolens rygg växer i takt med med barnet. Vinkeln på huvudstödet kan justeras och i nackstödet finns det dessutom en luftkudde som kan pumpas upp för att anpassa stödet för bakhuvudet.

Vridplatta/monteringsplatta kan användas, då bilbarnstolen inte har isofix-fästen, för att göra förflyttningen i och ur barnstolen enklare.

Recaro Monza Nova 2 Reha kan utrustas med bord, fotstöd, sitsdjupsförlängning, sitskilar och abduktionsblock för att ge barnet det optimala stödet och göra bilresan till en skön utflykt!

Rymningssäkerväst “Anti escape väst”, finns som tillbehör för de barn som ibland kryper ur bältet, se nedan bland tillbehören.

Innovativ design av bilstol för barn med funktionshinder

Ett roligt inslag för barnen under bilresan är de inbyggda högtalarna i huvudstödet. Sladden med kontakten förvaras i nätfickan på bilstolens högra sida. Bra och lätt att enkelt  koppla på en mobil, Ipod eller liknande.

Den mjuka klädseln är av hög kvalitet, finns i svart och är lätt att ta av vid rengöring och kan maskintvättas i 30°C. Tyget i stolen är utvecklat för att luften ska kunna cirkulera, vilket gör bilbarnstolen extra skön att sitta i.

Prova säker bilbarnstol på Mobilitetscenter

Barnhabiliteringens kurator kan hjälpa föräldrar att skriva en ansökan om bilstöd till Försäkringskassan. I ansökan bör det stå om föräldrarna önskar hjälp med utprovning av bilbarnstol av arbetsterapeut med specialkompetens på Mobilitetscenter.

På Mobilitetscenter finns möjlighet att prova de vanligaste bilbarnstolarna för barn med funktionsnedsättningar när bilstöd har beviljats av Försäkringskassan.

Bilsätesskydd, monteras under bilbarnstolen, art nr 813
Bilsätesskydd, monteras på bilens stolsrygg, bakom bilbarnstolen, art nr 814
Rymningssäker väst “Anti escape väst”, Storlek 1, art nr 822
Rymningssäker väst “Anti escape väst”, Storlek 2, art nr 833

Tekniska Specifikationer

*Mått mätt i cm

Mått i cm
Art nr 801 med isofix
Sittdjup 30 cm
(43 med sitsförlängning)
Sittbredd fram 27 cm
Sittbredd bak 24 cm
(20 cm med sittkil på insidan sits)
Ryggstödets höjd 60 – 77 cm
Mått 54 x 66 x 42 cm
Vikt 6 kg
(7 kg med isofix fästen)
Brukarvikt 15 – 50 kg
Barnets längd 94 – 150 cm

Mer information

Varianter

RECARO-stol (inkl Isofix), RECARO-Reha SET utan Isofix

Till toppen