Recaro Monza Nova 2 Reha

4 168,00 kr31 511,00 kr

En lätt, säker framåtvänd bilbarnstol för barn med funktionsvariation.

Bilbarnstolen är utformad för att möta de högsta kraven på säkerhet och är godkänd enligt ECE-R44/04 för viktklass 15-36 kg, för barn i åldern 3 – 12 år.

Här nedan har vi listat 5 olika varianter av de bilbarnstolar och tillbehör som är våra kunders favoriter. För att veta vad som ingår i de olika paketen/seten kan du läsa och sedan under TILLBEHÖR, se bilder på de olika varianterna. Önskar du beställa något mer, som du kanske har sett på BESTÄLLNINGSGUIDEN så skriv eller ring oss, så fixar vi en offert direkt!

RECARO-stol (inkl isofix) Bilbarnstolen Recaro Monza Nova 2 Reha med isofixfästen   art nr 801

RECARO-stol med Stödben inkl stor fotplatta   art nr 801 + 805

RECARO-Reha SET utan isofix innehåller Bilbarnstol art nr 801 + Ryggstabilisatorer art nr 816 + Stabiliseringsbygel bak art nr 819 + Vridplatta art nr 820/2 + Stödben inkl stor fotplatta art nr 805

RECARO-Reha SET med isofix Innehåller Bilbarnstol art nr 801 + Ryggstabilisatorer art nr 816 + Isofixkoppling art nr 818 + Vridplatta art nr 820/2 + Stödben inkl stor fotplatta art nr 805

Bord / Underarmstöd art nr 811 Många barn med muskelsvaghet har enklare att hålla upp huvudet om de ges möjligheten att få stöd för underarmarna som tillexempel ett bord kan ge.

 

Artikelnr: 801 inkl. Isofix Kategori:

Beskrivning

RECARO har i samarbete med Thomas Hilfen tagit fram nya bilstolsmodeller för barn med funktionshinder.

Säker och enkel montering av bilbarnstolen

Recaro Monza Nova 2 Reha är en säker bilbarnstol med 5-punktsbälte som tillsammans med ett vadderat stöd för bäckenet hjälper till att ge ditt barn en trygg och skön plats i bilen. Bilbarnstolen skall naturligtvis alltid användas också tillsammans med bilens säkerhetsbälte (3-punktsbälte) under bilresan.

Recaro Monza Nova 2 Reha har extra kraftiga sidostöd, som skyddar både överkroppen och höftpartiet vid en eventuell sidokollision.

Lätt att justera bilbarnstolen

Nackstödet kan ställas i olika höjdlägen så att bilstolens rygg växer i takt med med barnet. Vinkeln på huvudstödet kan justeras och i nackstödet finns det dessutom en luftkudde som kan pumpas upp för att anpassa stödet för bakhuvudet.

Vridplatta kan också monteras för att göra förflyttningen i och ur bilbarnstolen enklare.

Recaro Monza Nova 2 Reha kan utrustas med bord, fotstöd, sitsdjupsförlängning, sitskilar och abduktionsblock för att ge barnet det optimala stödet och göra bilresan till en skön utflykt!

Rymningssäkerväst ”Anti escape väst”, finns som tillbehör för de barn som ibland kryper ur bältet, se nedan bland tillbehören.

Innovativ design av bilstol för barn med funktionshinder

Ett roligt inslag för barnen under bilresan är de inbyggda högtalarna i huvudstödet. Sladden med kontakten förvaras i nätfickan på bilstolens högra sida. Bra och lätt att enkelt  koppla på en smartphone eller Ipad.

Den mjuka klädseln är av hög kvalitet, finns i svart och är lätt att ta av vid rengöring och kan maskintvättas i 30°C. Tyget i stolen är utvecklat för att luften ska kunna cirkulera, vilket gör bilbarnstolen extra skön att sitta i.

Bilsätesskydd, monteras på bilens stolsrygg, bakom bilbarnstolen, art nr 814
Rymningssäker väst ”Anti escape väst”, Storlek 1, art nr 822
Rymningssäker väst ”Anti escape väst”, Storlek 2, art nr 833

Tekniska Specifikationer

*Mått mätt i cm

Mått i cm
Art nr 801 med isofix
Sittdjup 30 cm
(43 med sitsförlängning)
Sittbredd fram 27 cm
Sittbredd bak 24 cm
(20 cm med sittkil på insidan sits)
Ryggstödets höjd 60 – 77 cm
Mått 54 x 66 x 42 cm
Vikt 6 kg
(7 kg med isofix fästen)
Brukarvikt 15 – 50 kg
Barnets längd 94 – 150 cm

Ytterligare information

Varianter

RECARO-stol (inkl Isofix), RECARO-Reha SET utan Isofix, RECARO-stol med Stödben inkl stor fotplatta, RECARO-Reha SET med isofix, Bord / Underarmstöd

Titel

Till toppen