MK4 – Gåstol

MK4

MK4 är en ny modern gåstol i fem storlekar. Gåstolen har en dynamisk sadel som följer bäckenets naturliga rörelse vid gång och enkla vridrattar fram för att göra inställningar och justeringar lätta och helt utan verktyg.
Sittenheten kan vinklas framåt för att få en mer framåtlutad kroppshållning. Bålstödsringen och handtagsbygeln är i ett mjukt och tåligt material som är lätt att hålla rent. Förutom parkeringsbroms, så ingår även riktningsspärr, bakåtspärr och släpbroms i standardutförande allt för en ökad säkerhet.

Säker förflyttning till och från MK 4

Förflyttning i och ur gåstolen sker tryggt och säkert. Med hjälp av hävbygeln kan sittenheten sänkas ner till lägre sitthöjd liknande på säng, stol eller rullstol. När brukaren har flyttat över till sadeln på gåstolen, trycks hävbygeln ner och sätts fast och användaren kommer upp i en stående position. Hävbygeln låses fram på ramen automatiskt.

I ramen finns det två fjädrar som gör gångrörelsen mjuk och behaglig.

Beskrivning

Vilken bålstödsring?
Ta ett måttband och mät runt bröstkorgen på den personen som skall gå i gåstolen. Välj storleken lite större än själva måttet. På ändavslutningarna syns vilken storlek bålstödsringen har.

  • 70 cm   Vit
  • 90 cm   Svart
  • 105 cm  Grå
  • 120 cm   Blå
  • 130 cm   Gul

Överdrag till bålstödsring

Ladda ner och skriv ut tipsen här »