ThevoChair - En rogivande gungstol

Lindrar oro och ångest

 

ThevoChair är en modern gungstol, utvecklad för att reducera symptom hos personer med demenssjukdom. Många som sitter och gungar i stolen upplever en lindring av olika symtom såsom oro, rastlöshet och depression.

 

Gungstolen ser ut som en vanlig fåtölj och passar fint in i olika miljöer exempelvis ett allrum/ vardagsrum. ThevoChairs röda färg gör den tydlig att urskilja från omgivningen för en person med demenssjukdom.

 

För dig som vill veta mer »


Följande dokument kan du hämta hem:

Thevo Chair, produktblad
Meywalk rollator och gånghjälpmedel - bruksanvisning Thevo Chair, bruksanvisning

 

Mikrostimulans och gungfunktion

ThevoChair har samma fjädrande paddlar i ryggstödet som i madrassen ThevoVital. paddlarna skapar små motrörelser till kroppens rörelser. Rörelsen ger upphov till en mikrostimulans som ökar kroppsuppfattningen, vilket ger oss alla en känsla av trygghet.

Fåtöljen och fotpallen har en behaglig gungfunktion som startar vid minsta rörelse som man initierar. Fåtöljen är lätt att placera, då den inte kräver närhet till ett eluttag, eller har sladdar som kan utgöra fallrisk.

Gungmekanismen kan låsas med hjälp av en låsspak baktill, så att fåtöljen står stabilt vid upp- eller nedresning för en person med dålig balans.

Gungandets positiva effekter hos oroliga personer, som till exempel demenssjuka, är bevisade med kliniska studier.

Positiva effekter

Funktionen hos ThevoChair med mikrostimulans i kombination med följsamt gungande, ger symtomlindring hos demenssjuka med mycket oro. De blir lugnare, kommunicerar bättre och mer öppna för intryck från omgivningen.

 

ThevoChair säljs komplett med fotpall, inkontinensöverdrag (till både stol och fotpall) och låsspak.

Produktbild
Klicka för att se produktbild, .
Klicka för att se produktbild, .
Klicka för att se produktbild, .
Klicka för att se produktbild, .

  Tekniska specifikationer
  ThevoChairMått
  Stolens höjd110 cm
  Ryggstödets höjd72 cm
  Ryggstödets vinkel112-115°
  Stolens bredd73 cm
  Sitsens djup47 cm
  Sitsens bredd55 cm
  Sitsens höjd48 cm
  Stolens vikt32 kg
  Max belastning140 kg
  Fotstödets höjd41 cm
  Fotstödets bredd44 cm
  Fotstödets djup44 cm

  Skötselråd

   

  ThevoChairs klädsel är av högsta kvalitet och kan torkas av med desinfektionsmedel. Gungstolen kan med fördel användas av många personer på exempelvis ett vårdboende. Det tvättbara inkontinensöverdraget ingår i gungstolen standardutförande tillsammans med fotpallen.

  Låt inte gungstolen exponeras för starkt solljus. Även högkvalitativa material kan blekas av långvarig exponering av solljus.

  För mer information, se ThevoChairs bruksanvisning.