Gungstolen ThevoChair

Reducerar symtom hos personer med demenssjukdom

 

ThevoChair är en modern gungstol, utvecklad för att reducera symptom hos personer med demenssjukdom. Demenssjuka som dagligen sitter och gungar i stolen upplever en lindring av vanliga symtom som oro, rastlöshet och depression.

 

Gungstolen ser ut som en vanlig fåtölj och smälter därmed lätt in i miljön i exempelvis ett allrum/ vardagsrum. Den röda färgen gör den tydlig att urskilja från omgivningen för en person med demenssjukdom.

 

För dig som vill veta mer »


Mikrostimulans och gungfunktion

ThevoChair har samma fjädrande vingar i ryggstödet som finns i madrassen ThevoVital. Vingarna skapar små motrörelser till kroppens rörelser. Detta ger upphov till en mikrostimulans som ökar kroppsuppfattningen, vilket ger den demenssjuke en känsla av trygghet.

Stolen och fotpallen har en behaglig gungfunktion, som är lätt att få igång även för muskelsvaga personer. Gungfunktionen är manuell. Stolen är lätt att placera, då den inte kräver närhet till ett eluttag eller har sladdar som kan utgöra fallrisk.

Gungmekanismen kan låsas genom en låsspak baktill, för att göra den extra stabil vid nedsittning/ uppresning för en person med dålig balans.

Gungandets positiva effekter hos oroliga personer, som till exempel demenssjuka, är bevisade i kliniska studier.

 

Positiva effekter

Funktionen hos ThevoChair med mikrostimulans i kombination med följsamt gungande, ger symtomlindring hos demenssjuka med mycket oro. De blir lugnare, kommunicerar bättre och mer öppna för intryck från omgivningen.

 

ThevoChair säljs komplett med fotpall, inkontinensöverdrag (till både stol och fotpall) och låsspak.

Produktbild
Klicka för att se produktbild, .
Klicka för att se produktbild, .
Klicka för att se produktbild, .
Klicka för att se produktbild, .

  Tekniska specifikationer
  ThevoChairMått
  Stolens höjd110 cm
  Ryggstödets höjd72 cm
  Ryggstödets vinkel112-115°
  Stolens bredd73 cm
  Sitsens djup47 cm
  Sitsens bredd55 cm
  Sitsens höjd48 cm
  Max belastning140 kg
  Fotstödets höjd41 cm
  Fotstödets bredd44 cm
  Fotstödets djup44 cm

  Skötselråd

   

  Stolens klädsel är av högsta kvalitet och kan torkas av med desinfektionsmedel. Om stolen ska användas av många personer på exempelvis ett vårdboende rekommenderas ett tvättbart inkontinensöverdrag.

  Låt inte stolen exponeras för starkt solljus. Även högkvalitativa material kan blekas av långvarig exponering av solljus.