Recaro Sport Reha


Recaro Sport Reha är en lätt och välutrustad, bilbarnstol för framåtvänd montering. Recaro Sport Reha ger barn det stöd dem behöver under färd i bil.

Bilbarnstolen är designad för att möta de högsta kraven  på säkerhet och är godkänd enligt ECE-R44/04 för viktklass 9-36 kg för barn i åldern 3 - 12 år.


Följande dokument kan du hämta hem:

Produktblad Recaro Sport Reha bilbarnstol

Beställningsguide Recaro Sport Reha bilbarnstolRECARO har i samarbete med företaget Thomas Hilfen, tagit fram bilbarnstolar för barn med funktionshinder.


Recaro Sport Reha bilbarnstol är utformad för att ge ett stabilt stöd för barn med särskilda  behov. Bilbarnstolen håller samma höga säkerhetsnivå som ordinarie bilbarnstolar. Bilbarnstolen är utformad för att passa barn i åldrarna ca 9 månader till tolv år, (9-36kg).

 

Standardutförande

 

Recaro Sport Reha har i standardutförande avtagbara sidobålstöd och sidostöd för huvudet som gör det enkelt att anpassa behoven hos det enskilda barnet.

Mittenbältet har en magdyna så att inga hårda spännen ligger direkt mot barnet.

På baksidan av stolens rygg finns en integrerad ryggförlängning. Olika rygghöjder gör det enkelt anpassa ryggstödets höjd efter det växande barnets längd.

 

Snabbt till viloläge

Sitsen kan också lätt ställas i ett tillbakalutad viloläge för att ge ökad komfort för barnet utan att ge avkall på en hög säkerhetsnivå. Om barnet behöver sitta i en ännu mer tillbakalutad vinkel finns också en sitskil som tillbehör. Sitskilen placeras under sitsen för att ändra bakåtlutningen av den kompletta bilbarnstolen.

 

Säker montering

 

Barn, som inte väger mer än 18 kg, kan sitta fastspända enbart i barnstolens fempunktsbälte. Bilbältet spänns fast under sitsklädseln i bilbarnstolen. Fempunktsbältet som knäpps/låses ihop samtidigt håller fast barnet  i bilbarnstolen. Bilens passagerarsäte kan vid behov anpassas (bilanpassningsföretag) och monteras till exempel med ryggen i färdriktningen.

För barn som är tyngre än 18 kg använder man både fempunktsbältet samt trepunktsbältet över barnet och bilbarnstolen. Vill man sätta fast bilbarnstolen i bilsätet kan man, då bilsätet är utrustat med Isofixfästen, använda bilbarnstolen Sport Reha med isofix.

En ISOFIX monterings/vridplatta finns som tillbehör för att hjälpa till med att få ditt barn in och ut ur bilen på ett smidigt sätt. Monterings/vridplattan gör att bilbarnstolen kan vridas mot dörröppningen så att du kan lyfta ditt barn rakt in i bilbarnstolen och sedan vrida tillbaka stolen. Monterings/vridplattan kan justeras så att bilbarnstolen kan vända åt båda hållen så att bilbarnstolen kan användas på både höger och vänster sida av bilen.

 

Praktisk design

Recaro Sport Reha väger cirka 8 kg, är lätt att bära med sig i handtaget överst på ryggen.
Bilstolens klädsel är gjort av en tufft men mjukt tyg, med mocka känsla, och är brandsäkert enligt brittiska standarder. Klädseln är avtagbar och kan tvättas i maskin.

Bilbarnstolen Recaro Sport Reha är testad och godkänd enligt ECE 44/04.

Läs mer om att färdas säkert i handboken som också finns att hämta på Trafikverkets hemsida:

Åka Säkert – en handbok för föräldrar och personal kring barn med funktionshinder som ska transporteras i bil


 

Produktbild
Klicka för att se produktbild, Handtag.
Handtag
Klicka för att se produktbild, Nackstöd.
Nackstöd
Klicka för att se produktbild, Viloposition.
Viloposition
Klicka för att se produktbild, Recaro Sports Reha.
Recaro Sports Reha

  Tekniska specifikationer
  Sittdjup 31 cm26 cm med sittinsats
  Sittbredd fram 31 cm 24 cm med sittinsats
  Sittbredd bak 28 cm 22 cm med sittinsats
  Ryggstödshöjd55 – 65 cm
  Dimensioner (b x d x h) 47 x 63 x 52 cm
  Barnets vikt9 – 36 kg
  Bilstolens viktca 8 kg