Grillo


Grillo finns i fyra storlekar
(Mini, Small, Medium och Large)

Gåstolen / Rollatorn Grillo kan användas framför sig, anterior eller som stöd bakom sig, posterior.

Steglös höjdinställning med hjälp av gasfjädrar på bägge sidor. Justeringslösningen är patenterad av Ormesa, man bibehåller den vertikala placeringen i gåstolen oavsett höjdposition. Stabiliteten - tipprisken minimeras.


Följande dokument kan du hämta hem:

Grillo gåstol
beställningsguide


Massor av möjligheter!


Grön färg signalerar justering.

Höjden ställs in med de två främre reglagen och med hjälp av gasfjädrarna och kan göras när barnet befinner sig i gåstolen GRILLO. På gasfjädern finns en åttangivelse för att kunna notera vilken höjd som är optimal.

Både höftstöd och bålstöd har snäpplås, slingsadeln monteras direkt på höftstödet. Höftstödet kan justeras i bredd och i höjd. Höftstödet och bålstödet kan ställas separat i bredd vilket betyder att om man har problem med skolios så kan GRILLO ge ett individuellt stöd där det behövs. Bålstödet kan också justeras framåt eller bakåt för att kunna ge stöd till användaren som lutar sig mycket framåt eller bakåt när man går eller står.

Bålstödets sidodelar kan placeras längs sidorna för att enbart fungera som ett bröststöd. Handtagsbågen kan justeras både i höjd och i vinkel för att kunna styra gåstolen på ett enkelt sätt.

Bakhjulen är utrustade med parkeringsbroms, bakåtbroms och släpbroms. Släpbromsen engageras då man behöver dra ner på farten eller då man är starkare på en sida och gåstolen tenderar att "dra snett". Släpbromsarna har skala för motståndsinställningen. Framhjulen kan ställas rakt med hjälp av riktningsspärrarna.

Bålstödet och höftstödet kan enkelt plockas bort, helt utan verktyg, för att snabbt ändra om och få en enkel rollator.

Gåstol - slingsadel, limpsadel eller sittplatta

När GRILLO skall användas som ett posterior gåstöd /gåstol har finns det två underarmstöd med handtag som monteras på var sida. Underarmstödet kan ställas i djup, höjd och vinkel. Även handtaget kan justeras i längd och vinkel. Underarmstödet finns i två storlekar, large och small.

Slingsadeln sätts fast runt höftstödet och är enkel att ta av när det skall tvättas.

Till GRILLO finns också en limpsadel som kan fällas upp då användaren behöver stöd då man går eller fällas ner då stödet inte behövs. Limpsadeln förhindrar personen från att falla och skall vara placerad mellan benen.

Behöver man endast en sittplatta för att då och då vila underpromenaden finns det och ett ryggstöd och liten sittplatta att montera, Sittplattan kan fällas upp så att den inte är i vägen då man vill gå vidare.


Bendelare med vristband hindrar användaren från att korsa benen vid gång och kan ställas i längd för att träna upp ett bra gångmönster. Om vristbandet inte behövs finns det också en enbart polstrad bendelare.Produktbild
Klicka för att se produktbild, Höftstöd.
Höftstöd
Klicka för att se produktbild, Bålstöd.
Bålstöd
Klicka för att se produktbild, slingsadel.
slingsadel
Klicka för att se produktbild, Nackstöd.
Nackstöd
Klicka för att se produktbild, Handtag.
Handtag
Klicka för att se produktbild, Handtag till bord.
Handtag till bord
Klicka för att se produktbild, bendelare.
bendelare
Klicka för att se produktbild, Ryggbälte.
Ryggbälte
Klicka för att se produktbild, Handtagsbåge.
Handtagsbåge
Klicka för att se produktbild, Underarmstöd.
Underarmstöd
Klicka för att se produktbild, Underarmstöd.
Underarmstöd
Klicka för att se produktbild, Fixeringsband.
Fixeringsband
Klicka för att se produktbild, Fotbroms.
Fotbroms
Klicka för att se produktbild, .

    Tekniska specifikationer